Voordelen van hout

Hout verbranding is beter voor de omgeving, omdat de hoeveelheid van koolzuur gassen die in de atmosfeer wordt vrijgelaten, hetzelfde is als de hoeveelheid die door de boom wordt geabsorveerd gedurende zijn groei tijd. Het is ook een vernieuwbaar middel, in het bijzonder als het van een plantage of een gecultiveerd bos afkomstig is.


Voor een optimaal resultaat bij het gebruik van uw kachel, raden we u aan het hout voor 2 jaar of langer te laten drogen. Zodat de vochtigheidsgraad van beneden de 20% wordt bereikt. Dit helpt met het voorkomen van teer opbouw in het rookkanaal.

Riva-66-Flame-pictureAls u hardhout kunt verkrijgen is dat zelfs beter, aangezien hardhout twee keer zoveel calorische waarde heeft als zachthout. Deze foto (rechts) Burning Woodis genomen door het glas van een brandende hout kachel met geavanceerde technologie. Een kachel die CE is gecertificeerd erkend.

Vestig uw aandacht op de vlammen deze zijn, groot, overvloedig, gedeeltelijk-transparante en laten straling door. Deze vlammen zien er heel anders uit dan de die u ziet in een openhaard. De kleine vlammen die aan de bovenkant van de afbeelding naar beneden stromen, komen uit de kleine naverbranding gaten aan de bovenkant van de brander kamer.

Deze moderne hout gestookte kachels verbranden niet alleen schoner maar ook effici├źnter dan de oudere kachels. Hierbij is ook het zicht op de vlammen spectaculair.

Bij de aanschaf van een CE gecertificeerde erkende houtkachel kunt u hout besparen, rook reduceren en gedurende de gehele winter van het zicht genieten.

cne-nl

CO2 neutrale voordelen (Carbon Neutral Benefits)

Hout is een milieuvriendelijk brandstof. De vrijgekomen kooldioxide die in de atmosfeer komt is hetzelfde als de opgenomen kooldioxide die de boom opneemt tijdens zijn groei. Dit betekent dat hout een snel herstellende energiebron is.